štvrtok 24. novembra 2011

Bulgur šalát s baklažánom




pondelok 14. novembra 2011

Yalanci mantı



Cestoviny s jogurtom a cesnakom

cestoviny z tvrdej pšenice
biely hustý jogurt
olivový olej alebo maslo
salça
soľ
cesnak
bylinky podľa chuti
sušená mäta
chilli vločky

V osolenej vode uvaríme cestoviny. Medzitým rozohrejeme na olivovom oleji alebo masle lyžicu paprikovej pasty (salça). Miešame, kým sa pasta úplne nerozpustí. Odstavíme. Jogurt zmiešame s prelisovaným cesnakom (1-2 strúčiky alebo komu ako chutí) a osolíme. Môžeme pridať nasekané bylinky, napr. petržlenovú vňať alebo kôpor. Cestoviny na tanieri prelejeme jogurtom, navrch nalejeme papriku zmiešanú s olejom a na záver posypeme sušenou mätou prípadne ochutíme chilli korením...

nedeľa 13. novembra 2011

Börek nasıl yapılr (Ako upiecť burek)


Burek syrový, burek špenátový, burek zemiakový. Upečieme si každý jeden! Základ je stále rovnaký, náplne sa dajú rôzne obmieňať. Tieto tri sú najjednoduchšie a naše najobľúbenejšie, ale do bureku môžete pokojne zapiecť aj opečené pikantné mleté mäso s cibuľou a paradajkami, uvarenú šošovicu, cuketu, mangold, kuracie mäso podusené s mrkvou a pórom. Možností je veľa, stačí si vybrať alebo vymyslieť vlastnú verziu. Takto sa vždy podarí! 





© moja turecká kuchyňa
Maira Gall